Markkinoinnin kumppani

Päivin päivä

viestinnän asiantuntija

Aamupäivä:

Aamupäivällä jatkoimme työkaverini Jaanan kanssa uutta, pari vuotta kestävän projektin suunnittelua. Sillä sparrataan myynnin henkilöstöä. Listasimme tavoitteita, aikataulutimme välisteppejä ja mietimme konkreettisia käytännön tuloksia, mitä projektilla halutaan saavuttaa. Projektiin sisältyy mm. huikea alkustartti, jonne saamme vierailevan luennoitsijan. Lisäksi järjestämme matkan aikana pari workshopia. Osa projektista sijoittuu äitiyslomalleni, mikä toisaalta harmittaa suunnattomasti, sen verran kiintoisa tästä on tulossa. Onneksi ehdin kuitenkin mukaan alkuun.

Lisäksi selvittelin aamupäivällä erään asiakaslehden valokuvaongelmaa. Freelance-kuvaajamme oli sairastunut ja kuvauskeikka siirtynyt. Lopulta bongasin juttuun kivan kuvan eräästä kuvapankista. Toinen kuvituskuva löytyi omasta valokuva-arkistostani, joten lopulta jätimme haastateltavan kuvauksen pois kokonaan.

Syömässä kävimme työkaverini Villen ja konsernin ympäristö-Marjon kanssa yläkerrassa työpaikkaruokalassamme. Lisäksi seuraamme liittyivät IT-puolen Arto ja Ville. Kuulumisten vaihto meni puhuessa treeneistä, sykemittareista ja lapsista.

 

Iltapäivä:

Lounaan jälkeen oikoluin erään asiakaslehden. Lehti näytti hyvältä, erityisesti pidin ottamastani kansikuvasta. Teimme osan korjauksista työkaverini Tainan kanssa yhdessä, osaa hän jäi viimeistelemään, kun kävin pikapalaverissa työkavereideni Tomin ja Johannan kanssa toisesta projektista.

Olen ollut viisi vuotta mukana asiakasprojektissa, jossa vastaamme erään kesätapahtuman markkinoinnista. Vastuullani ovat olleet tapahtuman sisältö, pääasiassa verkkoon. Tässä palaverissa tarkastelimme uusien nettisivujen tilannetta.

Välillä kävin pyörähtämässä kahvilla työkavereideni kanssa. Meillä on pannu kuumana joka päivä varttia vaille kaksi. Kahvitauoilla tapaan myös muiden yhtiöiden työntekijöitä. Heiltä saa muun muassa loistavia vinkkejä lastenkasvatukseen. Meillä on siis kotona 1,5-vuotias poika ja toinen on tuloillaan maaliskuussa. Välillä esikoisemme on sairaana, jolloin viestinnässä ei ole muita kuin työkaverini Jaana. Se tuo haasteita.

Iltapäivällä laitoimme asiakaslehdestä vedoksen asiakkaalle ja lähdimme työkaverini Villen kanssa vielä keikalle erääseen asiakkaan tapahtumaan. Tämä keikka alkoi poikkeuksellisesti vasta kello 16. Usein pääsen lähtemään töistä kuitenkin neljän jälkeen.

Keikalla teimme gallupia ensi vuoden lehteen ja saimmekin mukaan hyvät haastateltavat, vaikka aika monta ”eitäkin” tuli. Minä haastattelin ja Ville valokuvasi. Kävimme myös lähtiessä moikkaamassa asiakastamme ja keskustelemassa tulevasta lehdestä.

 

Päivän plussat:

+ Iltatapahtuma oli hauska, on mukavaa päästä tapaamaan ihmisiä face to face. Lisäksi asiakkaan tapahtuma näytti onnistuneen hienosti ja saimme tapahtumasta kivan lehtijutun ensi vuoden lehteen.

+ Konseptisuunnittelu ja workshopien sisällön ideointi oli parasta! Tulossa on huippuprojekti!

+ Sain ratkaistua asiakaslehden valokuvaongelman.

+ Työpäivä oli vaihteleva, kun samaan aikaan oli meneillään useampi projekti. Se on meillä tosin melko tavanomaista.

 

Päivän miinukset:

– En ehtinyt tehdä paria lehtijuttua, jotka olivat työlistassani. Myös erään nettisivujen tekstien päivittäminen siirtyi.

– Olin alkuviikon parin päivän koulutuksessa, mikä oli superhyvä, mutta toi hieman kiirettä tähän työpäivään. Toisaalta oli luksusta nukkua alkuviikosta koulutuksen vuoksi hotellissa, kotona yöt ovat välillä hieman katkonaisia esikoisemme kanssa.

Jätä kommentti

*