Markkinoinnin kumppani

Videot buustaavat markkinointia

Jopa 15 sekunnin mainosvideolla voidaan kertoa vaikuttava tarina, joka jättää katsojalle vahvan muistijäljen yrityksestä, brändistä ja tuotteista. Parhaimmillaan videot keräävät yrityksille tuhansia näyttöjä jopa muutamissa tunneissa. Ei muuta kuin videot kehiin ja buusti irti!

Lue kuitenkin ensin videomarkkinoinnin lyhyt oppimäärä:

1. Hyvä tarina koukuttaa katsojan

Tehokasta videota ei välttämättä tehdä isolla rahalla. Sen sijaan sisällöllä on merkitystä. YouTubesta löytyy useita esimerkkejä huonolaatuisista videoista, jotka ovat sisältönsä ansiosta saaneet satojatuhansia katsojia. Esimerkkejä löytyy myös isojen budjettien videoista, jotka eivät ole laadusta huolimatta yltäneet samoihin katsojalukuihin. Tarina on aina loppupeleissä se, joka koukuttaa katsojan.

2. Käsikirjoitus ohjaa tavoitteita kohti

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vanha sanonta pitää paikkansa myös videoprojektin kohdalla. Mitä paremmin suunnittelutyö on tehty, sitä parempia tuloksia saadaan kuvauspäivänä. Siksi käsikirjoituksen merkitystä ei kannata vähätellä. Tarinan lisäksi myös videon kohderyhmien ja tavoitteiden määrittäminen on tärkeää.

3. Oikeilla kanavilla osutaan kohderyhmiin

Näkyvyyden kannalta tärkeintä on, että video julkaistaan siellä, missä potentiaaliset kohderyhmät ovat. Jos kohderyhmät kuluttavat enemmän sosiaalista mediaa kuin tv:tä, on turha tehdä kallista mainosvideota televisioon. Oikeita julkaisukanavia ovat tällöin esimerkiksi YouTube, Facebook ja Instagram.

 4. Videoilla voi erottautua kilpailijoista

Videoilla pystytään helposti erottautumaan kilpailijoista, sillä Suomessa on vielä paljon toimialoja, jotka eivät ole hyödyntäneet videon mahdollisuuksia markkinoinnissaan. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että video on eduistaan huolimatta vain yksi viestintäväline muiden joukossa. Yhdellä videolla ei ihmeitä tehdä, mutta osana muuta markkinointia se tuo tuloksia. Videot myös nostavat yrityksesi näkyvyyttä hakokoneissa verrattuna teksti- ja kuvajulkaisuihin.

 

Jätä kommentti

*