Traineesta tekijäksi

 

Minulle Kamuan harjoittelupaikka antoi arvokasta työkokemusta ja intohimo markkinointia kohtaan vahvistui ja kasvoi entisestään. Tämä on tarinani traineesta tekijäksi.

 

Aloitin Kamualla markkinoinnin traineena toukokuussa 2021, olin innoissani ja valmiina oppimaan uutta. Olin juuri lopettanut työni myyjänä, jota olin tehnyt viimeiset kolme vuotta yhtäaikaisesti koulun ohella. Markkinointi tuntui tuolloin eniten omalta jutulta, ja sen vuoksi olin erittäin onnellinen kuullessani, että kesä 2021 menisi uusien töiden parissa Kamualla.

 

Trainee-kesän aikana opin paljon markkinoinnin alasta ja opin tekemään paljon asioita myös käytännössä. Avustin ja olin mukana erilaisissa projekteissa sekä kumppanuusasiakkaidemme kuukausi- ja viikkokohtaisissa tapaamisissa. Pääsin myös mukaan kuvauspäiville avustamaan kuvaajiamme, ja ennen kaikkea oppimaan uutta.  Kesän 2021 aikana olin myös vahvasti mukana Kamuan omassa markkinoinnissa sekä verkkosivujen kehityksessä. Heinäkuussa monen lomaillessa, olin luomassa ja suunnittelemassa asiakkaillemme sisältöä sosiaaliseen mediaan. Muistan ajatelleeni tuolloin, että toivottavasti minulle aukeaisi mahdollisuus jatkaa Kamualla, sillä tykkäsin työtehtävistäni ja koin löytäneeni oman alan.

 

 

Syksyn saapuessa ja koulun alkaessa jatkoin Kamualla projektiassistentin roolissa. Tein töitä koulun ohella muutaman tunnin viikossa. Kesän trainee-jakson jälkeen, minulle oli kehittynyt selkeästi oma rooli verkkosivuprojekteissamme, sekä kuvaustuotantojemme parissa, joten siirtymä uuteen rooliin oli helppo. Kuitenkin tietyt asiat toivat syksyyn myös haastetta. Opiskelin täysipäiväisesti töiden ohella, ja sekä etäkoulun että etätöiden yhteensovittaminen oli ajoittain hankalaa. Selkein haaste itsellä oli aikatauluttaminen ja ajan selkeä jakaminen koulun ja töiden välillä, sillä käytännössä tein kaiken kotoa käsin. Onneksi sain tukea ja apua muilta Kamuilta sekä esihenkilöltäni, jonka kanssa asetimme minulle tavoitteet ja otimme käyttöön työkaluja, joiden avulla työn ja koulun yhteensovittaminen helpottuisi. Ajan myötä opin itsekin keinoja, joilla helpottaa kiireisimpiä hetkiä koulun ja töiden kanssa. Tärkeintä on luoda selkeä jako näiden kahden välille ja löytää tasapaino mikä on helpommin sanottu, kuin tehty! 

 

Uuden vuoden startattua aloitin lopputyöni kirjoittamisen aiheena automaattisen sisällöntuotannon tulevaisuus markkinoinnissa. Kamua toimii toimeksiantajana lopputyössäni, ja sainkin paljon ideoita ja kannustusta työkavereilta. Tarkoituksena oli saada lopputyö valmiiksi ennen kesää 2022, mutta päätin jatkaa urakkaani vielä kesän yli, joten näillä näkymin työ on valmiina elokuussa. Lopputyön kirjoittamisen ohella olen jatkanut työtehtäviäni verkkosivujen ja kuvaustuotantojen parissa. Hoidan kommunikaation tiimin ja verkkosivujen kehittäjien välillä, ja pidän huolta, että verkkosivuprojektit pysyvät aikataulussa.

 

Kuvaustuotannoissa tehtäviini kuuluu casting ja sen hoitaminen, sekä kommunikointi tiimin ja mallien välillä. Pidän huolta siitä, että kaikki käytännön asiat kuvauspäiville ja kuvauksiin liittyen on hoidettu, jotta kuvaajamme voivat keskittyä oman työnsä tekemiseen ilman ylimääräistä huolehtimista kuvausaikatauluista ja -paikoista. Kuvasimme ja toteutimme keväällä 2022 kumppanuusasiakkaallemme Alva Yhtiöille upean Alva 120-vuotisjuhlavideon, jonka järjestelyistä ja kuvauksista jäi käteen paljon eväitä tulevaa varten. On hienoa olla mukana isoissa projekteissa ja nähdä, kuinka ideat ja käsikirjoitukset käyvät toteen. Ilman meidän koko tiimiä, tätäkään videota ei olisi saatu onnistuneesti toteutettua.

 

 

Kesäkuun alussa jatkoin töitäni projektikoordinaattorin nimikkeellä täysipäiväisesti. Olen kerännyt oppeja ja kokemusta, sekä lisää vastuuta viimeisen vuoden aikana, joten siirtymä oli luonnollinen. Hoidan tällä hetkellä asiakasprojektiemme ohella myös paljon Kamuan hallinnollisia ja sisäisiä töitä, sekä organisoin yhdessä tapahtumatiimin kanssa Kamuan virkistys- sekä kehityspäiviä.  Työni on nopeatempoista, ja monen asian yhtäaikaista hoitamista.  Nautin työstäni, sillä jokainen päivä on erilainen, ja pääsen tekemään ja oppimaan uutta, sekä haastamaan itseäni uusilla osa-alueilla, joka on itselleni kaikista tärkeintä töiden mielekkyydessä. 

 

Behind the scenes: Alva 120v juhlavideon kuvaukset Jyväskylässä.

 

Kiteytettynä voisin sanoa, että olen edelleen onnellinen, että aloitin meillä traineena vuosi sitten! Olen löytänyt oman alani, jonka parissa pystyn kehittymään ja kasvamaan Kamualla.

Lisää aiheita