Tämän haluat tietää videon ostamisesta – Osa 1 – Tavoite

Tämän artikkelin tarkoituksena on auttaa sinua, joka olet kiinnostunut ostamaan videotuotantoja. Satojen videotuotantojen kokemuksella kerron, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon ennen kuin ostat videoita markkinoinnin tarpeisiin.  

Lyhyt puheenvuoro videon erinomaisuudesta mediana 

Hyvin suunniteltu ja taitavasti tuotettu video tiivistää viestisi kiinnostavalla tavalla lyhyeen hetkeen, josta on mukava nauttia. Suurin osa suomalaisista nauttii videoita ja hakee tukea ostopäätökseen niiden avulla. Myös huomioarvo videolla on tutkitusti still-kuvaa suurempi. 

Monimediallisen kampanjan vetonaulana video toimii hienosti. Tehokkaita kanavia liikkuvalle kuvalle on valtava määrä, ja hyvästä videosta on helppo jalostaa myös koko kampanjamateriaali. Videota tuottaessa suunnitellaan tarina sekä visuaalinen maailma, joiden pohjalta voidaan rakentaa tekstimuotoinen tarina, valokuvat tai vaikkapa mainos audiokanaviin, kuten radioon.

Tavoite on avain – miksi tavoitteen asettaminen on tärkeää?  

Tärkeintä on miettiä, mikä videon tavoite on. Mikäli tavoite ei ole selkeä, suosittelen keskustelemaan kollegan, tiimin tai videokumppanisi kanssa asiasta. Monesti tähän kysymykseen on helppo vastata ja videon ostaminen on tullut selkeästä tarpeesta, esimerkiksi osana markkinointikampanjan sisältöjä. Toisinaan vastaan tulee kuitenkin tilanne, jossa asiakas on ostamassa videota, koska sellainen nyt vain pitää olla. Ei sekään täysin huono lähtökohta ole, mutta kokemukseni mukaan selkeä tavoite tuottaa paremman lopputuloksen. 

Tavoitteita videolle voivat olla esimerkiksi: 

  1. Yrityksen imagon ja tunnettuuden kasvattaminen 
  2. Tuotteen tai palvelun esittely 
  3. Lanseeraus, eli uuden tuotteen tärkeimpien ominaisuuksien esittely 
  4. Taktinen mainos (hintakärki) 

Kun olet ratkaissut tavoitekysymyksen, tarkastele sitä vielä hetki. Vaikka kysymys on yksinkertainen, vastaus saattaa olla monimutkainen tai epäselvä ja silloin videostakin helposti tulee sellainen. Hyvä kumppani videon tuottajana osaa auttaa tavoitteiden määrittelyssä ja oman viestin kiteyttämisessä. 

Mitä selkeämpi tavoite, sitä selkeämpi viesti ja sitä onnistuneempi lopputulos 

Videon pituudesta puhutaan paljon ja viimeiset 5 vuotta olen keskustellut asiakkaiden kanssa lyhyemmän videon eduista. Mediaa nautitaan monesta kanavasta, joten yhteen kanavaan käytettävä aika jakaantuu – monesti aikaa kiinnittää huomio on vain muutama sekunti. Ensivaikutelmalla todellakin on merkitystä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jos saat pääviestisi tiivistettyä muutamaan sekuntiin, on viesti tarpeeksi yksinkertainen. Täten mahdollisuudet siihen, että ostaja ymmärtää viestisi ja ostaa ideasi, on todella hyvä.  


Kamua on kokenut videomainonnan tuottaja. Meillä panostetaan osaamiseen, laatuun ja kalustoon, lisäksi seuraamme tiiviisti videomainonnan trendejä. Video on meille intohimo ja se näkyy projektin alusta aina lopputuotteeseen asti. Toteutamme kustannustehokkaita ja ketteriä projekteja, sekä korkeamman brändiarvon tuotantoja aina asiakaslähtöisesti ja tavoitteen mukaisesti.  


Mikäli tarvitset apua oman viestisi ja tavoitteesi kiteyttämiseen sekä itse videotuotannon toteuttamiseen, ota yhteyttä mikko.evavaara(at)kamua.fi

Projektijohtaja
Mikko Evävaara, projektijohtaja
044 736 0333
mikko.evavaara@kamua.fi

Lisää aiheita